PEMINAT SETIA

Saturday, April 9, 2011

Ceramah kepimpinan di SKAB

Pada 26 Feb 2011, aku telah dijemput oleh SK Aminuddin Baki, Slim River untuk menyampaikan ceramah tentang kepimpinan. Tajuk yang aku sampaikan ialah KOMUNIKASI DAN PENGENDALIAN MAJLIS RASMI. Murid yang hadir adalah semua pengawas sekolah, pengawas pusat sumber dan ketua kelas.

Aku bersama-sama wakil pentadbir SKAB Penerangan tentang Borang Penilaian
Sesi latihan vokal... mula-mula serius
Lepas tu....cerianye............
Pada akhir sesi ceramah
Gaya penyampaian ceramah aku sangat santai memandangkan uudiens ku adalah 'kanak-kanak riang' lagi. Maka aku menjadi 'child' dengan mereka. Latihan menjadi pengacara dalam majlis perhimpunan, latihan vokal ala-ala AF dengan lagu popular SI ULAT BULU sangat menarik minat mereka berdasarkan respon yang mereka berikan dalam Borang Penilaian ceramah.
Bagiku, adalah sangat penting untuk kita "study" siapakah audiens kita sebelum kita menyampaikan ceramah. Lebih-lebih lagi jika bukan pelajar sekolah kita. Janganlah kita menjadi penceramah syok sendiri hendaknya. Amin..

Tentang Blog Sensasi

Saya suka menulis. Blog ini merupakan blog personal dan apa sahaja yang dituliskan di sini tiada kaitan dengan sesiapa samada secara langsung atau tidak. Elakkan kontroversi dan saya hanya mahu berblogging dan meluahkan isi hati dari sisi pandangan tersendiri. Moga kita saling menghormati dan menyayangi. Mesej keamanan dari Blog Effa Rina My Sensational Blog Zone.

This is a personal blog. The opinion expressed here represent my own and not those of the other persons.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP