PEMINAT SETIA

Friday, September 3, 2010

Majlis Bermaaf-maafan sempena Aidilfitri


Hari ini, telah diadakan majlis bermaaf-maafan antara semua pelajar dan guru. Majlis berlangsung dalam suasana meriah dan keharuan. Aku dapat merasakan bahawa para pelajar memang memerlukan "personal touch" daripada guru-guru. Jelas terpancar wajah keikhlasan dan rasa disayangi apabila guru melahirkan kemaafan kepada semua pelajar. Ada pelajar yang menangis, ada pelajar yang mintak dicium, dipeluk, ada yang mahu bergambar sebaik sahaja tamat majlis.

Walaupun tidak semua guru dapat turut serta (kerana terlibat dengan peperiksaan), namun, sebelum hari ini tamat, masing-masing 'mencari' rakan guru yang lain untuk mensuci segala dosa yang dilakukan sama ada secara sengaja atau tidak.

Aku juga mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf kepada semua pembaca blog ini, jika ada yang terasa gembira, sedih, terkecil hati, bangga dan sebagainya. Walau apapun, tiada niat buruk di hati ini. Sekadar satu perkongsian. Aku juga telah memaafkan semua insan yang juga pernah membuatkan aku berasa sedih, berkecil hati, terusik, kecewa, geram, marah dan sebagainya. Kita hanyalah insan biasa, bukannya sempurna. Selamat Hari Raya Aidilfitri

Tentang Blog Sensasi

Saya suka menulis. Blog ini merupakan blog personal dan apa sahaja yang dituliskan di sini tiada kaitan dengan sesiapa samada secara langsung atau tidak. Elakkan kontroversi dan saya hanya mahu berblogging dan meluahkan isi hati dari sisi pandangan tersendiri. Moga kita saling menghormati dan menyayangi. Mesej keamanan dari Blog Effa Rina My Sensational Blog Zone.

This is a personal blog. The opinion expressed here represent my own and not those of the other persons.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP