PEMINAT SETIA

Wednesday, February 8, 2012

Minggu Orientasi Ting 4 dan 1RK
“Melangkah Ke Alam Dewasa” merupakan ungkapan sesuai untuk ditujukan kepada para pelajar tingkatan empat yang mula mengatur langkah ke tingkatan menengah atas tahun ini. Pelbagai perubahan perlu mereka harungi dalam usaha mematangkan diri selaras dengan usia mereka.

Pelajar-pelajar ini bukan sahaja perlu disogokkan dengan ilmu akademik, malah perlu diberi pendedahan tentang sistem menengah atas yang berbeza dengan sistem ketika mereka di menengah rendah. Pelbagai maklumat berguna merangkumi mata pelajaran teras dan elektif, kokurikulum, disiplin, sahsiah, biasiswa, Pusat Sumber, pemantapan nyanyian lagu sekolah, dan proses pengagihan pelajar mengikut jurusan. Diharap, melalui program ini, para pelajar akan mendapat banyak input berguna serta dapat menyedari betapa pentingnya disiplin untuk mencapai kejayaan dalam kehidupan

Tentang Blog Sensasi

Saya suka menulis. Blog ini merupakan blog personal dan apa sahaja yang dituliskan di sini tiada kaitan dengan sesiapa samada secara langsung atau tidak. Elakkan kontroversi dan saya hanya mahu berblogging dan meluahkan isi hati dari sisi pandangan tersendiri. Moga kita saling menghormati dan menyayangi. Mesej keamanan dari Blog Effa Rina My Sensational Blog Zone.

This is a personal blog. The opinion expressed here represent my own and not those of the other persons.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP