PEMINAT SETIA

Tuesday, January 25, 2011

P.E.M.I.N.A.T

Apa yang boleh dinilai dengan maksud PEMINAT? Semua orang tahu apa itu PEMINAT? Tapi setelah aku amati, PEMINAT adalah sesuatu yang mempunyai maksud yang tersembunyi. Bagiku PEMINAT ialah PENAT & MINAT. Antara kedua-duanya melahirkan satu sinergi yang jika dibakar dengan Will Power, maka natijahnya suatu yang diluar jangkaan.

Bayangkan, seseorang yang penat, tetapi oleh kerana minatnya, apa yang sememangnya perlu dibuat, pasti akan beres. Begitu juga kepada semua pelajar di luar sana. Jika anda rasa penat, semua orang pun penat juga, tetapi kenapa mereka masih boleh pergi kelas tambahan, menghadiri kokurikulum, menghadiri kelas mengaji, taekwando dan pelbagai lagi, sedangkan anada tidak. Malahan terus-menerus memberikan alasan.

Oleh itu, jangan terus dibuai mimpi diburu PEMINAT, tetapi lihatlah PEMINAT dari satu sudut akronim yang sungguh bereerti....

Tentang Blog Sensasi

Saya suka menulis. Blog ini merupakan blog personal dan apa sahaja yang dituliskan di sini tiada kaitan dengan sesiapa samada secara langsung atau tidak. Elakkan kontroversi dan saya hanya mahu berblogging dan meluahkan isi hati dari sisi pandangan tersendiri. Moga kita saling menghormati dan menyayangi. Mesej keamanan dari Blog Effa Rina My Sensational Blog Zone.

This is a personal blog. The opinion expressed here represent my own and not those of the other persons.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP